Diensten

Taxaties

De heer Stielstra (Fleurons & Prins juweliers) is een van de weinige in Nederland gevestigde makelaar en gecertificeerd taxateur in Horloges, Goud & Zilverwerken. Hij is gecertificeerd volgens de Europese norm. De verzekeringsmaatschappijen verlangen een rapport van een gecertificeerd taxateur t.b.v. het afsluiten van een verzekering. De jaren lange ervaring van de heer Stielstra op zijn vakgebied, de passie, het vakmanschap en de kennis maken dat er zeer accuraat gewerkt wordt. Verzekeringsmaatschappijen zullen het taxatierapport dan ook niet ter discussie stellen omdat het taxatierapport gemaakt is door een gecertificeerd taxateur.

Voor welke doelen wordt er getaxeerd?

Vervangingswaarde

De meest voor de hand liggende taxatie is die voor het afsluiten van een verzekeringspolis. Verzekering maatschappijen verlangen een gedegen rapport van een gecertificeerd taxateur. Het rapport wordt opgesteld en de waarden vertegenwoordigen de vervangingswaarde. Nadat een verzekering maatschappijen het rapport heeft goed gekeurd, wordt bij schade het overeengekomen bedrag (of delen daarvan) vergoed. Let op: Het rapport heeft een geldigheidsduur van  ca. 3 jaar, hierna dient het opnieuw getaxeerd te worden ook dit verzorgen wij voor U meestal tegen een gereduceerd  tarief.

Expertise

De expertise wordt opgemaakt na dat de schade heeft plaats gevonden en er geen taxatierapport vooraf is gemaakt. Tezamen met de betrokkene wordt dan aan de hand van diverse criteria het juiste schade bedrag vast gesteld aan de hand van foto's, facturen en beschrijvingen etc.

Successiewaarde

Na het overlijden moet vaak de waarde van de sieraden worden vast gesteld t.b.v. de aangifte successierechten. De waarde is vaak veel lager dan de vervangingswaarde en dit rapport kan ook gebruikt worden voor een onderlinge verdeling binnen de familie.

Boedelscheiding/verdeling

Bij een verdeling of boedelscheiding (bijv. echtscheiding) zal het vaak gewenst zijn een zo goed mogelijke waarde aan de sieraden/gebruiksvoorwerpen toe te kennen om een eerlijke verdeling te waarborgen.

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

  • U brengt de te taxeren juwelen/gebruiksvoorwerpen naar Fleurons & Prins Juweliers. Bij afgifte bespreken wij eerst voor welk doel U de juwelen/gebruiksvoorwerpen wilt laten taxeren. Mocht het nodig zijn de juwelen/gebruiksvoorwerpen achter te laten, ontvangt u een eigendomsbewijs en fotokopieën (kleur) van Uw sieraden etc.
  • U krijgt bericht van Fleurons & Prins Juweliers wanneer Uw taxatie gereed is. Tezamen met Uw eigendomsbewijs en Uw fotokopieën kunt U dan de sieraden weer ophalen. U krijgt indien nodig of gewenst uitleg over het taxatierapport.
  • Het rapport stuurt U naar Uw verzekeringsmaatschappij, die, omdat het hier een rapport van een gecertificeerd taxateur betreft, dit direct zal accepteren en Uw kostbaarheden voor de gewaardeerde waarde in dekking zal nemen.

Waar zal een taxateur op letten bij een waardebepaling?

Al deze punten tezamen bepalen de waarde van het object: Van wat voor metaal is het voorwerp gemaakt (toetsen)? Welke keurmerken staan op het voorwerp, tevens onderzoek naar echtheid van voorwerp en keurmerken (past het bij elkaar?). Onderzoek naar echtheid en mate van behandeling van edelstenen. Kan eventueel (indien noodzakelijk) bij een onafhankelijk laboratorium plaatsvinden. De kwaliteit van diamant/edelstenen/parels bepalen. (kan ook extern) De ouderdom, de kwaliteit en de conditie bepalen waarin het voorwerp zich bevind dat getaxeerd wordt. Tevens kunnen wij onderzoeken wat de opbrengst kan zijn bij een eventuele verkoop. Wij adviseren U dan ook welk traject U moet volgen voor het beste resultaat.

Kosten en aanmaaktijd van een taxatierapport?

Al deze punten tezamen bepalen de waarde van het object:

* voor een taxatie moet u rekening houden met een 1 tot 2 weken.

Reparaties

Doormiddel van waarde bepaling en informatie van een gecertificeerd taxateur bent u er zeker van dat u het juiste bedrag betaald of ontvangt voor de juwelen of het horloge die u wilt verkopen. Vaak kunnen wij u ook helpen bij de aan- of verkoop.

Goudbaren

Beleggen in goud, crisis bestendig!

Beleggen kunt u in verschillende soorten goudbaren, er zijn al baren vanaf 1 gram.

Voor u gaat beleggen is het verstandig om u goed te laten informeren, voor deze informatie en de actuele prijzen kunt u contact met ons opnemen.